Om oss

IOGT-NTO verkar för att minska bruket av alkohol och narkotika, i Sverige och i andra länder, för att därigenom bidra till mänsklig välfärd och trygghet. Vi anser att alkohol och andra droger hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv – och att de motverkar både individens utveckling och samhällets. Våra 30 000 medlemmar har valt en nykter livsstil och bidrar till att sänka den totala alkoholkonsumtionen i Sverige. Tillsammans skapar vi nyktra mötesplatser, utmanar alkoholnormen och stärker människor i att kunna göra fria val – på riktigt.

IOGT-NTO-gården i Klara ägs av Stockholm Godtemplare Första Byggnadsförening. Huvudsyftet för huset är att främja de lokala nykterhetsföreningarna som äger andelar i byggnadsföreningen så att de har lokaler att verka i. I huset finns flera olika ideella organisationer och flertalet mötesrum som hyrs ut till konferenser genom byggnadsföreningen. Huset är byggt 1985 i gammal trivsam stil och som smälter väl in i den övriga byggnationen kring S:t Clara kyrka. Gården ligger centralt med några minuters promenad från Stockholms central.

”Vår vision är ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.”

Läs mer om IOGT-NTO-rörelsen, iogt.se